Boomplantdag

Op woensdag 15 november was het boomplantdag. Om 11.00 uur werden op het insectenvoedselbos aan de Steeglandseweg in Blaricum twee bomen geplant.  Onze vereniging leverde een winterlinde (Tilia cordata) en een walnotenboom (Juglans regia). De bomen werden geplant door de wethouder Frans Cornelis samen met leerlingen van Basisschool OBS uit de Bijvanck.

Wachtend Land

Inmiddels bijna 10 jaar geleden deed onze vereniging mee aan een prijsvraag voor de inrichting van wat toen nog "Wachtend Land" heette, maar inmiddels de Blaricummermeent is. Ons voorstel om op de toekomstige pleinen in de Blaricummermeent alvast grote "bijvriendelijke" bomen te planten won destijds de publieksprijs. Momenteel staan er een 6-tal prachtige bomen en wij hebben de gemeente gevraagd om daar informatiebordjes bij te plaatsen. De wethouder Anne-Marie Kennis heeft op dinsdag 7 november om 15.45 uur 2 bordjes onthult. Op de kruising Cleyne Raboesdreef en de Zuiderzeedreef staat een lindeboom (Tilia tomentosa). Het is al een forse boom en de buurt heeft er een tuintje bij aangelegd. Als je vanaf dit plein de Zuiderzeedreef naar het noorden volgt dan heb je halverwege aan je  rechterhand de Nijhofflaan. Die komt uit op een plein met daarop het kunstwerk " 't Tussenom" en een Tamme Kastanjeboom (Castanea sativa).
Op de website over de Blaricummermeent vind je eventueel nog wat aanvullende informatie over het "Wachtend Land", zie https://deblaricummermeent.nl/de+wijk/wachtend+land/default.aspx

EEN TUIN VOL MOOIS !

blauwe druifje

Bij-vriendelijke bloemen maken van uw tuin een feest!

Kijk hier.

INSECTENVOEDSELBOS!

Bloemrijk grasland1

 
 
 Een voedselbos op onze akker aan de
Steeglandseweg.

DE BIJ EN WIJ.

Biodiversiteit 1Help de Bijen!