De Moderne Imker.
indekastTegenwoordig worden korven nog steeds gebruikt, maar de imkers maken voornamelijk gebruik van kasten omdat die veel meer mogelijkheden bieden.

De bijenkast met uitneembare ramen (zie foto) werd in 1838 uitgevonden door de Poolse priester Jan Dzierzon. Hij is ook de ontdekker van van de parthenogenesis bij bijen (de ontwikkeling van een eicel zonder bevruchting door een zaadcel tot een volledig individu).

In Nederland worden bijen voornamelijk gehouden door hobby-imkers. Er zijn hier slechts enkele beroepsimkers. imker1De methoden die imkers gebruiken om bijen te houden verschillen aanzienlijk. De keuze voor een bepaalde methode is vooral afhankelijk van het doel dat de imker voor ogen heeft. Gaat het om de honing, om bestuiving, om veredeling van bijenrassen of juist om het behoud van de bijen die hier oorspronkelijk gehouden werden? Of gaat het vooral om een leuke hobby, met veel natuuraspecten?

Er bestaan imkercursussen, studiedagen, lezingen enz. Als u geïnteresseerd bent zullen de leden van onze vereniging u graag op weg helpen en u ook in de praktijk met raad en daad bijstaan. U kunt dan contact opnemen met onze secretaris.

Hiernaast ziet u één van onze leden met de zijn imkersuitrusting, een kaper en handschoenen. Op de voorgrond ziet u de beroker. Hij haalt een honingraampje uit de bijenkast. Boven ziet u nog een tweetal korven.

EEN TUIN VOL MOOIS !

blauwe druifje

Bij-vriendelijke bloemen maken van uw tuin een feest!

Kijk hier.

INSECTENVOEDSELBOS!

Bloemrijk grasland1

 
 
 Een voedselbos op onze akker aan de
Steeglandseweg.

DE BIJ EN WIJ.

Biodiversiteit 1Help de Bijen!